H

Hüseyin Yayman

Hüseyin Yayman Biyografisi

Hüseyin Yayman, 1969 yılında Hatay Kırıkhan’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Hatay Kırıkhan’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ulus Yönetimi bölümünden mezun oldu.
Yüksek Lisansını Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Halk Yönetimi bölümünde yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” isimli doktora tez çalışmasıyla, Siyaset Bilimi ve ulus yönetimi Doktoru unvanını aldı. Doktorasını tamamladıktan daha sonra bir zaman ANAR ve SETA‘da danışman/analist/bilirkişi olarak çalıştı.

Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarıyla tanıdık Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Millet Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Hüseyin Yayman, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti kadar açıklanan ve barışma sürecini yönetecek olan 63 karakter Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.

Hüseyin Yayman, bununla birlikte Vatan Gazetesi yazarı, CNN Türk televizyonu danışmanı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ulus Yönetimi bölümü öğretim üyesi görevi yapmaktadır. Vatan gazetesinden köşe yazarlığı yaptı.

Hüseyin Yayman, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AKP‘den milletvekili namzet adayı edinmek için akademik görevinden istifa etti.

Hüseyin Yayman, evlidir ve iki çocuğu vardır.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde İstanbul 1. Bölge’de AK Parti 14 vekili kazanırken 14. sıradaki Hüseyin Yayman milletvekili olarak yeni dönemde Meclise girmeye hak kazandı.

7 Haziran 2015 tarihinde AKP, İstanbul milletvekili seçilen fakat 1 Kasım 2015 tarihinde namzet gösterilmeyen Doç. Dr. Hüseyin Yayman, 7 Ocak 2016 tarihinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı’na getirildi.

AKP’nin 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Hatay milletvekili adayı oldu.

Yazdığı Kitapları :
2016 – Türkiye’de Devlet Reformu ve Başkanlık Sistemi
2014 – Mahalli İdareler
2013 – İnsan Kaynakları Yönetimi
2012 – Türkiye’de Halk Yönetimi
2012 – Idare Bilimi
2011 – Türkiye’nin Açılma Politikaları
2011 – Şark meselesinden demokratik açılıma: Türkiye’nin Kürt sorunu hafızası
2009 – Kürt Meselesi Nasıl Çözülmez?
2009 – Kürt sorunu: ivedi sorun, gerçekçi yaklaşma
2009 – Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası
2008 – Türkiye’nin İdari Reform Tarihi

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Hasan Karakaya
Arananlar:
https://www biyografirehberi com/etiket/huseyin-yayman-esi/

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı