S

Sezai Aydın

Sezai Kültürlü Biyografisi

Sezai Açık Fikirli Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Sezai AydınAnkara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Sezai Kültürlü, Kent Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne değin çoğu oyunda tayin yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi’nde “Cumartesi cumartesi” adlı bir çocuk davet programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan ressam usta, yıllardan beri bir fazla meşhur yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür.

Fred Çakmaktaş’tan Bill Cosby’nin sesine Robert De Niro’dan Sylvester Stallone’ye , Dustin Hoffman, Al Pacino, Jack Lemon’a dek o kadar çok ünlüyü başarıyla seslendirmiş bir ustadır. Bir dönem seslendirme yönetmenliği de yapan sanatçı halen İstanbul Kent Tiyatrolarında oyuncu.

Sezai Açık Fikirli ; Cosby Ailesi’nin babası Bill Cosby ,John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir.

Rol aldığı bir takım oyunlar
Lakap Goncagül
Lüküs Hayat
Sersem Kocanın Uyanık Karısı
Hadi Öldürsene Canikom
Dosya

Filmografisi
Gürültüsüz Gemiler – 2007
Kuytu Işveren – 2006
Ömer Seyfettin: Perili Köşk – 2005
Beni Bekledinse – 2004
Serseri – 2003
Kınalı Kar – 2002
Rahat Alanda Kısa Paslaşmalar – 2000
İç Güveyi Billy – 1999
Örümcek – 1999
Kanal Yumuşak G – 1998
Yeni Bir Yıldız – 1997
Postacı Kapıyı Arada Bir Çalar – 1993
Kaynanalar – 1974

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Hikmet Karagöz
Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı