E

Esin İris

Esin İris Biyografisi

Esin İris, 23 Ocak 1988 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Belli Başlı ismi Esin Orhan’dır. 7 yaşından beri korolarda ve sözde yerlerde şarkı söylüyor, 13 yaşından beri de rap ve r&b ile ilgileniyor. Marmara Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünde öğrenciliği devam etmektedir.
2002 yılından itibaren şarkeşitli nedenlerden nedeniyle çalışmalarına iki yıl ara veren Esin, savaş karşıtı cadde tiyatroları gerçekleştirdi. 2006 yılında Rap ve R&B ağırlıklı olan “Ekran” adlı ilk acemi Extended play underground albümünü çıkardı. Çoğu müzisyenin ve müzik grubunun sahnelerine konuk oldu. Birçok konser ve partide sahne alan Esin öbür dalda müzik yapan isimlerle de iki taraflı çalışmalarda bulundu.

Esin İris, şarkıcı Gökçe Dinçer’in “Beş Kuruş” isimli albümünün çıkış parçası olan “Beş Kuruş” şarkısında ve parçanın klibinde atama aldı. Hem şarkıcı Gökçe Dinçer’in “Tuttu Fırlattı“, “Ne Yapardım” ve “Oh Olsun” şarkılarının sözlerinin yazımını sanatçılarla birlikte gerçekleştirdi.

2013 yılında ise öbür dallardan öbür isimler için şarkı sözleri yazdı. Keremcem‘in “Aptal Aşık” isimli pop şarkısının sözlerini yazdı.

Müzik kariyerinin yanı sıra 2008 yılından beri reklam yazarı olarak da etkinlik bildiren Esin İris, reklamcılığın müzikle kesiştiği jinglelar ve kurumsal müzikler, jenerik müzikleri dallarında da etkin olarak yayınlanan birçok işe imza atmıştır.

Albümleri :
2006 – Ekran

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Ebüzziya Tevfik
Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı